12 Ekim 2010 Salı

NOHUTLU KÖFTELİ YOĞURT ÇORBASI













Hani "merhem gibi" derler ya, işte öyle bir çorba. Ankara'nın soğuğunda, sıcak sıcak, şifa niyetine :)

Malzemeler:
1 bardak tavuk suyu
3 bardak su
4 kaşık haşlanmış nohut
4 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
Nane - Tatlı toz kırmızıbiber
Köfteler için;
1 avuç kıyma - tuz, karabiber - bulamak için un - kızartmak için tereyağ
----------------------------------------------------------------------------
1) Köfte için kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun, unun içinde yuvarlayıp tereyağında çevire çevire kızartın,
2) Tavuk suyunu ve suyu kaynatın,
3) Yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın kaynamakta olan suyundan azar azar alıp karışıma ekleyerek ılıştırın. Ilıştırdığınız karışımı sıcak su dolu tencereye geri boşaltın,
4) Nohutları ve köfteleri ekleyin,
5) Çorbayı bir taşım kaynatın, nane ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Afiyet olsun!

11 Ekim 2010 Pazartesi

SEBZELİ MAKARNA

















Bu sabah "akşama süper fantastik (!) bir yemek yapıciiim" diye uyandım. Ama gelin görün ki burna yaklaşmakta olan karın sebebiyle olsa gerek, bütün günüm evin içinde boş boş dolaşıp, kendimi o kanapeden bu koltuğa atmakla geçti! O süper fantastik yemeği yapamadım tabi ama bol parmesan peyniri ve kereviz tohumuyla şenlenmiş bir sebzeli makarna yapıverdim hızlıca. Kereviz tohumu bu şekilde bizde de satılıyor mu acaba? Araştırmalı, aktarlarda olabilir. Benim kereviz tohumlarını çok doğru bir seçim yaparak babam ve annem almış Amerika'dan. Ben de hemen el koydum tabi, he he :) Kendilerini bir akşam yemeğine davet edeyim de bari, iyice ayıp olmasın : )))

2 kişilik
Malzemeler:
1/2 paketten az makarna
2-3 su bardağı donmuş sebze karışımı
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı un
1 bardak süt
Tuz-karabiber-muskat
1 tatlı kaşığı kereviz tohumu
--------------------------------------------
1) Sebze karışımını buharda haşlayın,
2) Fazla yoğun olmayan bir beşamel sos hazırlayın: Tereyağını eritip, unu ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Sütü ekleyin ve hızlıca karıştırın. Tuzu ve baharatları ekleyin. Çok fazla koyulaşmadan ateşten alın,
3) Sebzeleri ve beşamel sosu bir tencerede karıştırın. Sos fazla katılaştıysa, haşlanan makarnanın suyundan alıp istediğiniz kıvamı bulana kadar tencereye ekleyin,
4) Haşlamış olduğunuz makarnaları da tencereye alın ve karıştırın. Yerken üzerine rende parmesan peyniri serpin.

Afiyet olsun!