27 Aralık 2011 Salı

KİŞNİŞLİ TAVUK HAŞLAMA














Kişniş tohumları : minik lezzet topları! Ben Kıbrıs'tan almıştım, baharatçılarda bulabilirsiniz. Tavuğa çok yakışıyor. Düdüklü tencere kullanmaya yeni yeni başladım. Özellikle tavuk düdüklüde çok güzel pişiyor, kemiğinden ayrılıyor. Düdüklü kullanmıyorsanız tencerede de yapabilirsiniz bu yemeği. Afiyet olsun!

Malzemeler:
8 adet tavuk baget
2 büyük patates
2 büyük havuç
1 tepeleme kaşık tereyağ
1 tepeleme kaşık kişniş tohumu
4-5 diş sarımsak
Tuz-karabiber
------------------------------------------
1) Bagetleri tereyağıyla birlikte düdüklü tencereye alın ve renkleri hafif dönene kadar çevire çevire pişirin,
2) İri iri doğradığınız patates ve havuçları, ikiye böldüğünüz sarımsakları ve 1 kaşık kişnişi de tencereye alıp 5 dakika daha çevirin,
3) Tencerenin yarısına kadar sıcak su koyun. Tuz ve karabiber ekleyip düdüklünün kapağını kapatın.
4) Yarım saat kadar pişirin. İster suyuyla servis yapın, isterseniz suyunu çorba ve pilav için ayırın. Afiyet olsun!