7 Mart 2013 Perşembe

KAPUSKA




Sevdiğim sebze yemekleri arasında ilk 3'e girebileceğine karar verdim kapuskanın. Bol sirke ve biraz şeker çok farklı bir tat veriyor. Lahana yapraklarını kıymak biraz meşakkatli sanki, o noktada bir yamak gerekebilir :)

Malzemeler:
1 orta boy lahana
150gr kadar kıyma
1 kuru soğan
1/2 çay bardağı sirke
1-2 küp şeker
1 çorba kaşığı biber salçası
Zeytinyağı
Tuz-karabiber-pul biber

-----------------------------------------------------------------

1- Lahanayı yaprak yaprak ayırıp yıkayın, şeritler halinde kıyın
2- Kıymayı zeytinyağında kavurun, rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
3- Soğanlar da ölünce salçasını katın,
4- Lahanaları ekleyip karıştırın, sirke ve şekerini katın, arada karıştırarak 10dk kadar pişirin,
5- 1 bardak sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin, lahanalar fazla erimeden ateşten alın,
6- Üzerine acı pul biberle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...