skip to main |
skip to sidebar
Sakızlı muhallebi tarifini Gamze Bursa'nın "net 425 g" kitabından aldım. Güllü sos ise tamamen benim uydurmam ve çok yerinde uydurmuşum, gülle sakız çok yakıştı birbirine. Sosu istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz : vişne, ahududu, portakal...
Muhallebi için malzemeler:
1 lt + ayrıca 1 kap (veya bardak) süt
1 kap şeker
1 kaptan 1 parmak az un
1 yumurta
1 paket damla sakızı
1 paket vanilya
75 gr tereyağ
Sos için malzemeler:
1 kap gül şerbeti (marketlerde içecek raflarında bulabilirsiniz)
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
------------------------------------------------------------------------------
Muhallebi:
1) 1 litre süt ve şekeri tencereye alıp pişirmeye başlayın,
2) Ayrı bir yerde 1 kap süt ve unu ezerek karıştırın, yumurtayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin,
3) Karışımı kaynamakta olan süte, karıştıra karıştıra ve yavaşça ekleyin. Bir kerede dökerseniz yumurta pişebilir ve topaklar oluşur,
4) Dövülmüş damla sakızlarını ve vanilyayı süte ekleyin,
5) Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve parçalara böldüğünüz tereyağını ekleyin,
6) 2-3 dakika mikserle çırptıktan sonra bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Sos:
1) Gül şerbeti, şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin,
2) Sosu koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın,
3) Karıştıra karıştıra ılıtın ve muhallebilerin üzerine paylaştırın, buzolabına kaldırın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder