9 Haziran 2010 Çarşamba

TARÇINLI CEVİZLİ KEK













Bu kek pişerken evin bütün pencerelerini sıkı sıkı kapatın! Mis gibi tarçın kokusu eve sinsin :)
Malzemeler:
3 kap (veya su bardağı) un
3 yumurta
1,5 kap şeker
1 kap demli çay
150 gr margarin
1/2 kap iri kırılmış ceviz
2 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
----------------------------------------
1) Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle 4-5 dakika çırpın, şeker erisin,
2) Eritip ılınmasını beklediğiniz margarini ekleyip çırpmaya devam edin,
3) 1 kap olacak şekilde, içilecek şekilde çay koyar gibi hem deminden hem suyundan çay hazırlayın ve ılınmasını bekledikten sonra karışıma ekleyin, mikserle karıştırın,
4) Karışıma kırık cevizleri ekleyin,
5) Tarçın, kabartma tozu ve unu beraber eledikten sonra karışıma ekleyin, kaşıkla biraz karıştırın ve 1-2 dakika mikserle çırpın,
6) Margarinle yağladığınız kek kalıbına karışımı döküp 180°C'de kontrollü olarak yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: