11 Haziran 2010 Cuma

GÜL SOSLU SAKIZLI MUHALLEBİ
















Sakızlı muhallebi tarifini Gamze Bursa'nın "net 425 g" kitabından aldım. Güllü sos ise tamamen benim uydurmam ve çok yerinde uydurmuşum, gülle sakız çok yakıştı birbirine. Sosu istediğiniz malzemeyle yapabilirsiniz : vişne, ahududu, portakal...

Muhallebi için malzemeler:
1 lt + ayrıca 1 kap (veya bardak) süt
1 kap şeker
1 kaptan 1 parmak az un
1 yumurta
1 paket damla sakızı
1 paket vanilya
75 gr tereyağ

Sos için malzemeler:
1 kap gül şerbeti (marketlerde içecek raflarında bulabilirsiniz)
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

------------------------------------------------------------------------------


 Muhallebi:
1) 1 litre süt ve şekeri tencereye alıp pişirmeye başlayın,
2) Ayrı bir yerde 1 kap süt ve unu ezerek karıştırın, yumurtayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin,
3) Karışımı kaynamakta olan süte, karıştıra karıştıra ve yavaşça ekleyin. Bir kerede dökerseniz yumurta pişebilir ve topaklar oluşur,
4) Dövülmüş damla sakızlarını ve vanilyayı süte ekleyin,
5) Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve parçalara böldüğünüz tereyağını ekleyin,
6) 2-3 dakika mikserle çırptıktan sonra bardaklara paylaştırın ve soğumaya bırakın.
Sos:
1) Gül şerbeti, şeker ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak pişirin,
2) Sosu koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın,
3) Karıştıra karıştıra ılıtın ve muhallebilerin üzerine paylaştırın, buzolabına kaldırın.

Afiyet olsun!
Posted by Picasa

9 Haziran 2010 Çarşamba

MELİS VE EVREN EVLENDİ!













Süt kardeşim Meliscim 5 Haziran Cumartesi günü yeni süt kardeşim Evrencimle evlendi. Düğün de gelin de damat da çok güzeldi. Çok mutlu olsunlar inşallah!

KÖRİLİ TAVUK













Bu tarifte benim çok sevdiğim malzemeler birarada: Tavuk, mantar, krema ve köri. Daha ne isterim?

4 kişilik
Malzemeler:
3-4 parça tavuk fileto
1 paket (400gr kadar) mantar
1 kutu krema (200 gr)
1 tatlı kaşığı köri
Tuz - karabiber
Zeytinyağı
-----------------------------------
1) Kuşbaşı doğradığınız tavukları 2-3 kaşık zeytinyağında çevirin. Suyunu salıp çektikten sonra, tuz - karabiber ve köri ekleyip 1 dakika daha çevirin,
2) Ayrı bir yerde, iri doğranmış mantarları 1 kaşık zeytinyağında kavurun ve suyunu tamamen çekince tavuklara ekleyin,
3) Kremayı da katıp 1 kere fokurdadıktan sonra karıştırıp ocaktan alın.

 Afiyet olsun!

TARÇINLI CEVİZLİ KEK













Bu kek pişerken evin bütün pencerelerini sıkı sıkı kapatın! Mis gibi tarçın kokusu eve sinsin :)
Malzemeler:
3 kap (veya su bardağı) un
3 yumurta
1,5 kap şeker
1 kap demli çay
150 gr margarin
1/2 kap iri kırılmış ceviz
2 tepeleme çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
----------------------------------------
1) Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle 4-5 dakika çırpın, şeker erisin,
2) Eritip ılınmasını beklediğiniz margarini ekleyip çırpmaya devam edin,
3) 1 kap olacak şekilde, içilecek şekilde çay koyar gibi hem deminden hem suyundan çay hazırlayın ve ılınmasını bekledikten sonra karışıma ekleyin, mikserle karıştırın,
4) Karışıma kırık cevizleri ekleyin,
5) Tarçın, kabartma tozu ve unu beraber eledikten sonra karışıma ekleyin, kaşıkla biraz karıştırın ve 1-2 dakika mikserle çırpın,
6) Margarinle yağladığınız kek kalıbına karışımı döküp 180°C'de kontrollü olarak yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!