Yapması kolay, yemesi güzel. Her çay misafirine börek yapmaktan bıktıysanız, böreğin yerine çeşit çeşit kiş yapabilirsiniz. Büyük bir turta kalıbına veya benim gibi küçük turta kalıplarına yapabilirsiniz. Olmazsa olmazı muskat, çok yakışıyor, benden söylemesi :)
5 küçük turta kalıbı (yaklaşık 10cm)
Malzemeler:
200 gr un
1 çay kaşığı tuz
130 gr tereyağ
7-8 çorba kaşığı çok soğuk su
İçi:
1 pkt'ten az donmuş ıspanak
1 orta boy soğan (olmasa da olur)
1 yumurta
1 avuç kadar beyaz peynir
1/2 paket (100gr) krema
tuz-karabiber-muskat
+ 1 yumurta sarısı (kişin kenarına fırçayla sürülecek)
------------------------------------------
1) Un, tuz ve doğramış olduğunuz tereyağını parmak uçlarınızla, fazla ısıtmadan ufalayın,
2) Suyu ekleyip pütürsüz bir hamur elde edin. Hamuru streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin,
3) Buzdolabından aldığınız hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle yaklaşık yarım santim kalınlığında açın ve tereyağıyla yağlamış olduğunuz minik turta kalıplarına yerleştirin,
4) Harcı için ıspanakları tek başına veya soğanla soteleyin, tuz ve karabiber ilave edin, biraz ılınmasını bekleyin,
5) Yumurta - krema ve müskatı iyice karıştırın, ıspanaklara ekleyin, peyniri de küp küp doğrayıp içine atın,
6) Kalıplara karışımı paylaştırın, 200°C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından almanıza 2-3 dakika kala bir yumurta sarısıyla kişlerin çevresini fırçalayın (parlak ve hoş görünmesi için).
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder