20 Temmuz 2011 Çarşamba

TERBİYELİ ETLİ PATATES













Antep mutfağında yer alan yoğurtlu patates yemeğinin bir uyarlaması oldu benimki. Tarifin aslında üzerine haspir otu serpiliyor, ben kırmızı biber kullandım. Pişerken evi bir sarımsak kokusu sardı - ki ben bayılırım- zannedersiniz İtalya'da bir lokantadasınız. Hafif ve lezzetli, biz çok sevdik :)

4 kişilik
Malzemeler:
250 gr yağsız, iri dana kuşbaşı
2 kaşık tereyağ
4-5 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 patates
5 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
Üzerine:
1 kaşık tereyağ  + toz kırmızı biber + pul biber
--------------------------------------------------
1) Eti ve sarımsağı tereyağıyla birlikte tencereye alın, pişirmeye başlayın,
2) Suyunu salıp çekince, tencerenin içine ikinci bir kapak kapatın ve kenarından 1 bardak kadar sıcak su ekleyin, (pişmesine yetmezse biraz daha ekleyebilirsiniz)
3) Etler pişince ikinci kapağı alın, tuz ve karabiber ekleyip 2-3 dakika kavurun. Kenara alın.
4) Patatesleri soyun, iri küpler halinde doğrayın, hafif diri kalacak şekilde haşlayın,
5) Bir kapta un-yumurta ve yoğurdu çırparak terbiyeyi hazırlayın. Haşlanmakta olan patatesin sıcak suyundan azar azar, karıştıra karıştıra terbiyeye ekleyerek ılıştırın. Sudan yaklaşık 2 çorba kasesi edecek kadar terbiyeye aktarın.
6) Bu karışımı yemeğin pişeceği tencere alın ve karıştıra karıştıra 4-5 dakika pişirin.
7) Pişmiş olan etleri, fazla suyunu süzdüğünüz haşlanmış patatesleri ve haşlanmış nohutu da tencereye alın, birlikte 10 dakika kadar daha pişirin,
8) Sofraya getirmeden önce tereyağında biberleri çevirin ve yemeğin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: