28 Mart 2012 Çarşamba

MUZLU KREM













Muzlu krem yıllar önce bir gazete ekinden sakladığım bir tarif. Pelin'in sevebileceği sütlü bir tatlı ararken elime geçti. Gerçekten de Pelin sevdi. Ama biz bayıldık!

Malzemeler:
1 lt süt
2 kaşık un
3 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 kaşık tereyağ
1 paket vanilya
1 büyük muz
---------------------------------------
1. Tereyağ - vanilya ve muz hariç tüm malzemeyi tencereye alıp orta ateşte telle karıştır karıştıra pişirin,
2. Biraz kaynatıp koyulaşmasını sağlayın. Yine de biraz sıvı gibi görünebilir, endişelenmeyin, soğuyunca kıvamını bulacak,
3. Altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyin,
4. 5 dakika mikserle çırpın,
5. Muzu çatalla ezerek iyice püre haline getirin ve ekleyin,
6. Kaselere pay edip, ılınınca buzdolabına kaldırın,
7. Soğuduğu zaman servise hazır. Ben üzerini Kahve Dünyası'ndan aldığım beyaz çikolata kırıntılarıyla süsledim. Çikolata rendesi, hindistan cevizi ya da muz dilimleriyle de süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: