Dünyanın en kolay en sütlü en tatlı en vanilya kokulu en şekilli tatlısı. Aman bildiğiniz irmik tatlısı işte, küçükken annelerimizin, komşu teyzelerin yaptığından. Vaktiyle Kıbrıs'tan aldığım tek kişilik plastik kaplara döküyorum, üzerine sos ve bir yaprak da taze nane iliştirdiniz mi, pastaneden çıkmış gibi oluyor keratalar...
Malzemeler:
1 kg süt
10 kaşık irmik
9-10 kaşık şeker
1 tatlı kaşığından fazlaca sıvı vanilya özü
2 çorba kaşığı tereyağ
Sos için;
Dondurulmuş ahududu ve şeker
-----------------------------------------------------------------
1. Süt-irmik ve şekeri karıştıra karıştıra pişirin, kaynatıp koyulaştırın,
2. Ateşten alıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin,
3. Kalıbınızı (borcam-silikon vb olabilir) tatlının yapışmaması için sudan geçirin ve sıcakken tatlıyı kalıba boşaltın,
4. Kalıp, elinizi yakmayacak kadar soğuduğunda buzdolabına kaldırın ve 2 saat kadar dinlendirin,5. Sos için donuk haldeki ahududularla şekeri ocağa alıp hafif koyulaşana dek pişirin, vişneyle de güzel bir sos yapabilirsiniz. Meyve ve şeker için ölçü vermiyorum, tadarak ayarlayabilirsiniz,
6. Kalıptan çıkardığınız tatlılarınızı sosla ve taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder