25 Ekim 2015 Pazar

ISPANAK ÇORBASI


4 kişilik - Malzemeler:

Yarım paket donmuş ıspanak,
1 çok küçük kuru soğan,
2 yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı süt,
3 yemek kaşığı un,
2 diş sarımsak,

---------------------------------------------------------------------------

1. Ispanağı 1 kaşık zeytinyağı, tuz ve karabiberle tavada çevirin,
2. Soğanı çok minik yemeklik doğrayın, sarımsağı ikiye bölün ve 1 kaşık zeytinyağıyla çorbanın pişeceği tencerede soldurun,
3. Pişen ıspanakları da tencereye alıp biraz beraber çevirdikten sonra, 5 bardak kadar sıcak su ekleyin ve pişirmeye devam edin,
4. Ayrı bir tencerede beşamel sos hazırlayın: tereyağını eritin, unu ekleyin, yanmamasına dikkat ederek 7-8 dk kadar telle karıştırın. Sütü karıştıra karıştıra azar azar ekleyin. Kıvamlanıp fıkırdamaya başlayınca ocaktan alıp, çorbanın içine ekleyin, karıştırın
5. Bir taşım kaynadıktan sonra, servise hazır.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: