9 Nisan 2010 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BAKLA














Baklanın tam zamanı şimdi, kaçırmamak lazım zira ömrü çok kısa. Üzerine bol dereotu ve yoğurtla nefis olur. Baklanın böbrek ağrılarına iyi geldiğini ve idrar yollarını temizlediğini okudum birkaç yerde. Bununla beraber "favizm" diye, bakla yemekten kaynaklanan bir de hastalık varmış. Bazı bünyeler baklanın içindeki bir çeşit zehire karşı dayanıksız olurmuş. Bunu da yeni öğrendim. Benim bünyenin maşallahı var tabi, favizm bana vız gelir. Yaşasın bakla!  :)))

Malzemeler:
1/2 kg bakla
1/2 limonun suyu
1 çorba kaşığı un
1 kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Dereotu
---------------------------------------
1) Baklaların başlarını temizleyin, ikiye bölün ve unlu limonlu suya atın. Bu şekilde 15-20dakika bekletin,
2) Baklaları ve kıyılmış soğanı zeytinyağıyla beraber tencereye alın, biraz kavurun,
3) Kavrulmakta olan baklalara unlu sudan ekleyin, tuzunu ve şekerini katın,
4) Suyunu çektikçe, pişene dek bu unlu sudan ilave edin,
5) Sofraya getirirken üzerini bol dereotuyla süsleyin ve yanında yoğurtla beraber sunun.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: