26 Mayıs 2010 Çarşamba

ISPANAKLI YUFKA ÇANAKLARI

Ay geldim geldim. Merak edenlere, soranlara çok teşekkür ederim. Bir yaramazlık olduğundan değil tamamen tembellikten yoktum :) Bir rehavet bir rehavet sormayın. Ama tembellik boğaza işlemiyor, homini gırtlak yemeye devam ediyoruz, yani tarifler yolda. Buyrun çanaklara :

Malzemeler:
2 yufka
1/2 kg'dan az ıspanak (ben donmuş kullandım)
1 kırmızı biber
1 küçük kuru soğan
1/2 küçük kutu krema
Sıvıyağ
------------------------------------
1) Bir yufkayı tezgaha yayın ve fırçayla yağlayın. İkinci yufkayı üzerine kapatın,
2) Yufkaları muffin kalıplarından biraz daha büyük kareler şeklinde kesin, kalıplara yerleştirin, sertleşip kızarana dek 170°C fırında pişirin (yaklaşık 20 dakika),
3) 1 kaşık sıvıyağda soğanları ve ince doğranmış kırmızı biberi kavurun, kıyılmış ıspanakları, tuzunu ve karabiberini ekleyin, kavurmaya devam edin,
4) Kremayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin,
5) Yufka çanaklarının içini ılıklaşan ıspanaklı harçla doldurun.
Benim standart boy muffin kalıplarımla 9 tane çanak yapabildim.

Afiyet olsun!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Selam canım,
nasıl marifetli ve yaratıcı bir arkadaşım var benim böyle :)
çanaklar çok güzel afiyet şeker olsub.
Emel ALVAN

Cintoş dedi ki...

Ah şekerim, sen Ankaraya bir gel, ben sana çanak çömlek hepsinden yaparım :)