24 Şubat 2011 Perşembe

SEBZELİ BONFİLE













Aman bir et bu kadar mı yumuşak olur! Hem de hiç işlem görmeden, sütlerde, zeytinyağlarında bekletilmeden. Sonunda aradığım eti buldum, çok mutluyum! Migros'tan bonfileden bifteği yaptırıyorsun, tavada iki çeviriyorsun, üstüne de basıyorsun kekiği, şahane! E bebekli olunca herşeyin çabuk pişeni makbul :) Bu sevgili bonfileden bir de sebzeli yemek uyduruyorsun ki yeme de yanında yat. Buyrun tarif :

4 kişilik
Malzemeler:
8 dilim bonfileden biftek
500 gr mantar
8-10 sap taze soğan
2 kırmızı biber
Dereotu
Tuz-karabiber
Sıvıyağ
----------------------------------
1) Biftekleri parmak parmak (julyen) dilimleyip sıvıyağda suyunu salıp yağına kalana dek pişirin,
2) Soğanları iri iri doğrayıp tavaya alın ve 4-5 dakika kavurun,
3) Mantarları iri iri doğrayıp tavaya alın ve suyunu salıp çekene dek pişirin,
4) Kırmızı biberleri ekleyip pişirmeye devam edin,
5) Tuz ve karabiberini ekleyip, son olarak kıyılmış dereotunu da tavaya alın ve 2 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın,
6) Üzerine taze dereotu serperek sunun.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: