Bu tarifi yıllar önce bir yemek dergisinden almıştım. Islak ıslak, yoğun çikolatalı, kahveyle çok iyi giden bir kek. Çikolata krizlerine birebir. Ayrıca yaklaşan sevgililer günü münasebetiyle süslemesi de kalpli oldu :) Kekin üzerine şablon kullanarak pudra şekeri serptim. Şablonlarım "Kaiser" marka, İtalya'dan almıştım. Sıradan bir keki çok havalı hale getirebiliyorlar. Kağıtları kırparak evde de yapabiliriz, tabi yeterince sabrımız varsa :) Tarifi
"Mutfak Günlüğüm"ün ev sahipliğindeki
"Çikolata Aşkım" etkinliğine de gönderiyorum. Etkinlikteki tarifleri takip edip şeker komasına girmek niyetindeyim :))
Malzemeler:
200 gr bitter çikolata
200 gr tereyağ
200 gr şeker
4 yumurta (sarısı - akı ayrılacak)
1 tatlı kaşığı vanilya özü
2 kaşık un
1 tutam tuz
------------------------------------
1) Çikolatayı parçalayıp, benmari usulü eritin,
2) Ocaktan alıp, henüz sıcakken, küçük küçük doğradığınız tereyağını ekleyip, erimesini sağlayın,
3) Şeker ve vanilyayı ekleyip çırpın,
4) Yumurta sarılarını teker teker ekleyip, her eklemeden sonra çırpın,
5) Unu eleyerek ekleyin ve çırpın,
6) Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin. Kabı ters çevirdiğinizde yumurta akları düşmüyorsa kıvamı tamamdır,
7) Yumurta aklarını bir spatulayla alttan üste karıştırarak çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyin
8) 24 cm'lik kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı boşaltın, 30 dakika kadar kontrollü olarak 180°C fırında pişirin,
9) Keki fırından çıkardıktan sonra 1 saat kadar kalıbında bekletin, servis tabağına ters yüz ederek tabanını üste getirin. Pudra şekeriyle süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder