13 Temmuz 2011 Çarşamba

ISLAK KEK





Hani canınız çok çeker de koşa koşa gider pastaneden alırsınız ya, işte bu kek o kek. Islak kek dosyası kapanmıştır, başka tarif aramanıza gerek yok, hadi gözünüz aydın, afiyetle yiyin!

Tarifin aslı : pastaneden

Malzemeler:
5 yumurta
1 cup (bardak) süt
1 cup sıvıyağ
1 cup şeker
250gr un
1 pkt kabartma tozu
4 kaşık kakao
Sos :
1 cup şeker
1 cup süt
1/2 cup sıvıyağ
3 kaşık kakao
Kalıp olarak dikdörtgen Borcam kullandım, yaklaşık ölçüsü 26*15 cm.
------------------------------------------------
1) Yumurtalarla şekeri 10 dakika çırpın,
2) Süt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin,
3) Un-kabartma tozu ve kakaoyu beraber eleyip karışıma ekleyin, iyice karışana dek çırpın,
4) Yağlanmış Borcam'a döküp 180°C'ye ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 40 dakika pişirin,
5) Sos için, bütün malzemeleri karıştırıp pişirin, kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kek ılındığı zaman dilimleyin ve sıcak olarak sosunu dökün.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: