5 Temmuz 2011 Salı

ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ













Sağ omzumdakiyle sol omzumdaki arasındaki konuşma:

- Ayol yaz geldi, azıcık şöyle hafif şeyler pişirip yayınlasa ne var sanki!
- Aman sen de, sanki hergün mü yenecek, bak mis gibi börek, yanına da bir komposto, oh oh!

Malzemeler:
5 yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı süt
2 yumurta (biri içine, biri üzerine)
İçi:
1 paket donmuş ıspanak veya yarım kilo ayıklanmış ıspanak
1 kuru soğan
tuz-karabiber
zeytinyağı
----------------------------------------------------------------------------
1) Ispanaklı harç için soğanlarla ıspanakları zeytinyağında öldürün, tuz ve karabiberini ilave edin,
2) Yufkaları ıslatmak için süt, zeytinyağı ve 1 yumurtayı çırpın,1 çay bardağı kadarını en son üzerine dökmek için ayırın,
3) Tepsinizi yağlayın, 1 yufkayı kenarları dışarıya taşacak şekilde yayın,
4) 2. yufkayı büzerek yerleştiri, sütlü karışımın yarısını üzerine dökün,
5) Ispanaklı harcın yarısını yayın,
6) Üzerine 3. ve 4. yufkayı parçalayarak yerleştirin,
7) Sütlü karışımın kalanını döküp, ıspanaklı harcın kalanını yayın,
8) Son yufkayı üzerine örtün ve yanlardan taşan kenarları içe kapatın,
9) Ayırdığınız 1 çay bardağı sütlü karışıma 1 yumurta kırıp en üstüne dökün, çörek otu serpin, 200°C'ye ısıttığınız fırına verin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: