22 Ocak 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI TOPKEK














Üzerine pudra şekeri serpip bir gece kapalı bir kutuda bekletin ve mucizeye tanık olun: Akşam pişirdiğiniz kekler pudra şekerini emip, sabaha marketten aldığınız brownie kıvamında yumuşak, nefis keklere dönüşsün!

Malzemeler:
300 gr un
40 gr kakao
130 gr toz şeker
1 paket toz vanilya veya 1 tatlı kaşığı sıvı vanilya özü
220 gr süt
2 yumurta
90 gr sıvıyağ
90 gr damla çikolata
1 çorba kaşığı kabartma tozu
2 çimdik karbonat
1 çimdik tuz
------------------------------------------------------------------------------------
1. Un - kabartma tozu - karbonat - tuz - toz vanilya ve kakoyu beraber eleyin,
2. Toz şekeri ekleyin,
3. Çatalla hafif çırpılmış yumurtaları süt ve yağ ile karıştırın. Toz değil sıvı vanilya kullanıyorsanız onu da bu aşamada ekleyin,
4. Kuru ve yaş karışımları birbirine katın ve çırpma teliyle iyice birbirine yedirin,
5. Damla çikolatayı ekleyin,
6. Hamuru muffin kalıplarına kalıpların yarısından biraz fazlası dolacak şekilde paylaştırın,
7. 180 derecede yaklaşık 25-30 dk kontrollü olarak pişirin,
8. Fırından çıkardıktan sonra ılıkken üzerlerine pudra şekeri serpin.

Hemen de yenilebilir ama pudra şekeri serpip 1 gece kapalı bir kapra bekletirseniz, sabaha şekeri emmiş olduklarını göreceksiniz. Bu da keklerin yumuşak, ıslak bir dokuya sahip olmasını sağlıyor. Süslemek amacıyla tekrar pudra şekeri serpip sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
 

Hiç yorum yok: