4 Ocak 2014 Cumartesi

TUZLU MİNİKLER


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu minnoş kurabiyeler ağırlıklı olarak tuzlu olmakla beraber aynı zamanda ağzınızda şekerli bir tat da bırakıyorlar. Yemeye başlayan kendini durduramıyor, fındık fıstık gibi yeniyor. Tarife birkaç blogda rastlamıştım, tuzlu sevdiğim için ve minik minik çok şirin durdukları için denemek istedim. O gün bugündür fazla fazla yapıp buzlukta saklıyorum. İçindeki bol çörekotunun görüntüsü nedeniyle "bitli" de diyorlar :)
 
Malzemeler:
 
150 gr tereyağ
1 su bardağı (1 kap) ayçiçek yağı
1 çay bardağından 2 parmak az çörek out
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
1/2 çaybardağından 1 parmak fazla şeker
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz tatlı kırmızı biber
1 tepeleme tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 - 3 yemek kaşığı sirke
Yaklaşık 4 su bardağından biraz az (500 gr) un
 
-----------------------------------------------------------------
 
1) Tereyağınız oda sıcaklığında, yumuşamış olsun. Bütün malzemeleri, unu kontrollü olarak eklemek koşuluyla, karıştırıp yoğurun,
2) Hamur ne çok yumuşak, ne de çok sert olmamalı. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamı iyidir.
3) Hamurdan fındıktan büyükçe toplar yapıp fırın tepsisine dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün,
4) Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirin.
 
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: