4 Ocak 2014 Cumartesi

TAHİNLİ ÇITIR RULO













Baklava mı, tahinli rulo mu? Vallahi tahinli rulo. O derece yani! Üzerlerindeki garip görünüşlü şeyler - resimde garip duruyorlar, şimdi fark ettim- süsleme maksadıyla kullandığım yıldız anasonlar.

Malzemeler / yaklaşık 20 parça için:

1 yufka (mümkünse yufkacıdan alın, marketlerdekiler kalın oluyor)
2  Türk kahvesi fincanı tahin
2 yemek kaşığı toz şeker
2 avuç damla çikolata
2 Türk kahvesi fincanı iri çekilmiş ceviz
Üzerine pudra şekeri
-------------------------------------------------------------------------------------

1) 1 yufkayı ikiye bölün ve tüm malzemeyi ikiye bölerek, her iki yufkanın da üzerine  ayrı ayrı serpin, yufkaları rulo şeklinde sarın, (yarım yufkadan yaklaşık 10 dilim çıkar)
2) Yufkayı çok ezmeden 2'şer parmak kalınlığında dilimler kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin,
3) 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin,
4) Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğumadan, hafif ılıkken, bir çay süzgeci yardımıyla üzerine pudra şeker serpin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: