3 Mayıs 2010 Pazartesi

VİŞNELİ KEK














Malzemeler:
3 yumurta
1 kap (veya su bardağı) şeker
1 kap süt
1 kap sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Un ( boza kıvamı elde edene kadar)
1 su bardağı vişne(*)
-------------------------------------------
1) Şekerle yumurtaları 5 dakika mikserle çırpın,
2) Sıvıyağ ve sütü ekleyip biraz daha karıştırın,
3) 1 kap kadar unu, kabartma tozu ve vanilyayla eleğe alın, yumurtalı karışımın içine eleyin ve karıştırın,
4) Yine eleyerek boza kıvamına gelene kadar un ekleyin ve mikserle iyice karışana kadar karıştırın,
5) Karışımı margarin veya tereyağla yağlanmış kek kalıbına dökün,
6) Çekirdekleri çıkartılıp süzgeçte bekletilerek suları süzülmüş vişneleri kalıba dağıtın ve kaşıkla biraz karıştırın,
7) 180 °C'de yaklaşık 50 dakika pişirin.
(*) Ben geçen yazdan dondurduğum vişneleri kullandım. Önce biraz çözüldüler, çekirdeklerini çıkarttım ve süzgece alıp sularını süzdüm.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: