22 Mayıs 2011 Pazar

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE














Pazara ninemle gitmenin faydaları. Lezzet garantili meyve-sebzeler, kazıklanma ihtimali yok. Bütün zerzevatın nasıl alınması gerektiğini bilir kendisi. Hem yaşına hürmeten, hem de bir sonraki hafta gelip pazarı başlarına yıkma potansiyeli nedeniyle pazarcılar da nineme herşeyin en iyisini verir : ))  Ben de geçen hafta bu sayede körpecik taze fasulyeler alıp pişirdim, şeker gibiydiler valla.

Malzemeler:
Yarım kilo taze fasulye
1 orta boy kuru soğan
1 büyük domates
tuz-karabiber
2 kesme şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
-------------------------------
1) Fasulyeleri ayıklayıp, boydan ikiye kesin,
2) Domatesin kabuğunu soyup halka halka dilimleyin, soğanları yemeklik doğrayın,
3) Bütün malzemeleri çiğden tencereye alın, orta ateşte pişirin,
4) Suyunu iyice çektiğinde (hafif dibini tutması daha lezzetli yapar) 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Suyu yeterli olmazsa, azar azar ilave edin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: