8 Mart 2010 Pazartesi

KREMALI SEBZELİ TAVUK VE IGLO'NUN PRENSES PATATESİ



























Aslında bu yemeğin adı karman çorman sebzeli tavuk olabilirdi :) Çok kolay ve çok lezzetli bir yemek, ayrıca da çok hafif.

2-3 kişilik
Malzemeler:
2 parça tavuk bonfile
1 adet kabak
1 adet havuç
1 paket krema
1 paket hazır mantar çorbası
Süslemek için üzerine toz kırmızı biber
----------------------------------------------
1) Tavuk bonfileyi yıkayıp temizleyin, uzunlamasına iri doğrayın. Orta boy bir fırın kabına yerleştirin,
2) Havuç ve kabağı rendenin ince tarafıyla rendeleyip sularını sıkın, tavukların üzerine yayın,
3) Kremayla toz halindeki hazır çorbayı karışırıp, sebzelerin üzerine dökün ve kaşık yardımıyla tamamen yayılmasını sağlayın,
4) Üzerine toz kırmızı biber serpip, 200°C'de yaklaşık 40 dakika pişirin.

Bu akşam tavuğumuzun çok lezzetli bir eşlikçisi vardı: Iglo markasının "Prenses Patates"i.

Görünüşü çok şık, aynı güzel bir pastane kurabiyesi gibi. Ne olduğunu bilmesem aklıma en son patates gelirdi sanırım. Dışı kıtır içi yumuşacık patates püresi. İster yağda kızartın, ister fırında pişirin. Ben daha hafif ve sağlıklı olması açısından fırında pişirmeyi tercih ediyorum. Prenses Patatesi ana yemeğin yanında bir eşlikçi olarak sofraya getirebileceğiniz gibi bence atıştırmalık olarak da düşünebilirsiniz. Biz çok sevdik, mutlaka deneyin derim.

Afiyet Olsun!

 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

canım ben tüm malzemeyi bir kuru soğan ile teflon tavada hafif çevirdikten sonra krema ile karıştırdım nefis oldu ::) yeni tariflerin izleyicisiyim...

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Harika valla, neden olmasın. Zaten krema neyin içine girse ben bayılıyorum. Koluma döksem ısıra ısıra yerim :D Sevgiler!