16 Mart 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI














Malzemeler:
1/2 kg dolmalık biber (7-8 adet)
100 gr pirinç (1,5 kahve fincanı)
4-5 kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı (soğanları kavurmak için), 1 fincan zeytinyağı (pişirme suyuna)
1 domates rendesi
1,5 kahve fincanı su (içine), 1/2 su bardağı su (pişirmek için)
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 demet dereotu
8-10 dal taze nane
2 kesme şeker
2 tatlı kaşığı tuz (biri içine biri pişirme suyuna)
Karabiber - yenibahar - tarçın
---------------------------------------------------------------------
1) Pirinci bir kapta, üzerine çıkacak kadar sıcak suyla, su soğuyana kadar bekletin. Suyu süzün ve pirinçleri yıkayın,
2) Zeytinyağında soğanları ve fıstıkları 1 tatlı kaşığı tuzla 20-25 dakika kavurun,
3) Soğanlara pirinci ekleyip 10 dakika daha kavurun,
4) Karışıma suyu, domates rendesini, kuş üzümünü, şekeri, dereotu ve naneyi ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. (ben domates, dereotu ve naneyi rondoda beraber çektim, yeşillikleri kıymakla uğraşmamış oldum)
5) Altını kapattıktan sonra baharatlarını ekleyip karıştırın ve ılınmasını bekleyin,
6) Kafalarını kestiğiniz biberleri çom sıkı olmamak kaydıyla içle doldurun ve domatesten kestiğiniz kapaklarla üzerlerini kapatın,
7) Biberleri bir tencereye yerleştirip, tencereye su, tuz ve zeytinyağını alın. Biberlerin üzerine salataya döker gibi az birşey zeytinyağı gezdirin. Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.

Afiyet olsun!

2 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Sevg,ili cintoş bloğumu ziyaret ettiğin için çok teşekkürler.. bende hemen iadei ziyarette bulunayım dedim. Biber dolmasını eşim çok sever bende sık olmasa da yaparım.. Daha çok görüşmek üzere sevgiler...

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Çok naziksiniz, teşekkür ederim ziyaretiniz için. Görüşmek üzere, sevgiler!