Köftelerin dev gibi göründüğüne bakmayın, değiller. Tabakların boyutu elim kadar dersem sanırım köftelerin de boyu anlaşılır. Cevizden küçük, yeşil erik kadarlar. Sarımsak sevenler bayılacak buna. Hem çay sofralarında, hem de atıştırmalık olarak sunulabilir. Bizse yanında tereyağında sotelenmiş sebzelerle hafif bir akşam yemeği olarak yedik. Tarif "Lezzet Dergisi"nden. Bu arada sebzeler de Migros'un "M Selection - Dondurulmuş Sebze Karışımı". Bence çok iyi bir karışım : enginar, havuç, kırmızı biber, brokoli, bezelye, soğan, sarımsak. Biraz tereyağında baharatlarla soteliyorum, güzel bir yan yemek oluyor, deneyin :)
Malzemeler:
300 gr tavuk göğüs fileto (bir büyük parça denk geliyor)
1 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 diş sarımsak
Yaklaşık 10 sap maydanoz
2 yumurta
Tuz-karabiber-kimyon
Bulayıp kızartmak için 2-3 kaşık galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
------------------------------------------------------------
1) Tavuğu haşlayın (ben tuz-karabiber-defne ve az zeytinyağıyla haşlıyorum),
2) Haşlanmış tavukla beraber bütün malzemeleri robotta çekin,
3) Cevizden küçükçe toplar yapın,
4) Galetaya bulayıp, sıvıyağda yaklaşık 5 dakika kızartın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder