17 Eylül 2010 Cuma

PATATES OTURTMA













Patatesin en güzel hallerinden biri, hem de çok kolay. Nedense ilk defa yaptım, yaparım artık sık sık :)

4 kişilik
Malzemeler:
5-6 patates
300 gr kıyma
1 soğan
2 domates
1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı salça
2 küp şeker
Maydanoz
Tuz-karabiber-kimyon
--------------------------------------------
1) Patatesleri halka halka yarım parmak kalınlığında dilimleyin ve kızartın,
2) Kıymayı sıvıyağda kavurmaya başlayın,
3) Minik küp küp doğranmış kurusoğanı ekleyip kavurmaya devam edin,
4) Rendelenmiş domatesleri, 1 yemek kaşığı salçayı, baharatları ve şekeri ekleyin, biraz daha pişirin, sulu sulu olsun,
5) Kıymayı ocaktan almanıza yakın kıyılmış maydanozları ekleyin,
6) Fırın kabına biraz kıymalı harçtan yayın. Üzerine kızarttığınız patateslerden bir sıra yerleştirin. En üstte kıyma kalacak şekilde bir kıyma bir patates dizin,
7) Bir bardak sıcak suda 1 tatlı kaşığı salçayı çözüp yemeğin üzerine gezdirin,
8) Yemeği 200°C fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Fırından çıkartınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: