Bu sene bir ömre yetecek kadar şeftali yedim sanırım. Cheesecake'imi bile şeftalili yapmak istedim :) Tarif ufak tefek değişikliklerle
"anne kedi"den :
Malzemeler
Tabanı:
1 paket Burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması:
400 gr Labne peynir (ben Pınar Labne kullanıyorum)
200 ml krema
2 yumurta
3 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 kap (su bardağı) şeker
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya özü veya 2 paket toz vanilya
1 portakalın rende kabuğu
Üzeri:
2 olgun şeftali
1/2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
------------------------------------------------------------------------------
1) Tabanı için bisküvileri ve tarçını robotta un haline gelene kadar çekin. Tereyağını eritip bisküvilere iyice yedirin. 22 cm'lik kelepçeli kalıbın dibine bisküvi karışımını sıkı sıkı bastırın ve kremayı yapana kadar buzdolabında bekletin.
2) Kreması için yumurtaların aklarıyla sarılarını ayırıp, sarıları labne ve kremayla çırpın.
3) Beraber elenmiş un, nişasta ve toz vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın. (vanilya özü kullanacaksanız bu aşamada eklemeyin) Şekeri ekleyip karışana kadar çırpın. Vanilya özü kullanıyorsanız şimdi ekleyin, karıştırın. Portakal kabuğu rendesini de katın.
4) Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir fiske tuzla kar gibi olana dek çırpın ve spatulayla yumuşak hareketlerle kremalı karışıma ekleyin.
5) Kelepçeli kalıbınızı buzdolabından alıp altını su geçirmeyecek şekilde alüminyum folyoyla kaplayın. Kremayı kalıba dökün. Fırın tepsinizi sıcak suyla doldurup, kalıbınızı içine oturtun. 175°C'de 50 dakika pişirin. Fırının kapağını açmadan yaklaşık 1 saat fırında bekletin. Fırından çıkartıp iyice soğuduktan sonra buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
6) Şeftali sosu için şeftalilerin kabuklarını soyup robotta püre haline getirin. Diğer malzemeleri de ekleyip kısık ateşte karıştıra karıştıra koyulaşana dek pişirin. Sosu soğutun ve servisten en az yarım saat önce pastanızın üzerine yayın.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder