23 Ocak 2011 Pazar

BİBERİYELİ ET













Ben tam bir etoburum. Annemin bir arkadaşı ben küçükken " seni büyüyünce kasaba verelim en iyisi" derdi :) Beni kasaba değil ama Şehir Plancısına verdiler, şikayetimiz yok çok şükür, he he : )))
Biberiye ete çok yakışıyor. Bir diğer yakıştığı yemek fırında patates. Bu minik iğne yaprakları daha çok kullanmalıyız bence, çok karakterli bir tat. İyi pazarlar!

5-6 kişilik
Malzemeler:
1 kg az yağlı kuşbaşı dana eti
2 tepeleme kaşık tereyağ
1 tepeleme kaşık salça
1 kaşık kurutulmuş biberiye
tuz- karabiber
------------------------------------
1) Eti tereyağıyla birlikte tencereye alın, pişirmeye başlayın. Suyunu salıp çekmesini bekleyin, yağına kalsın,
2) Karabiber ve biberiyeyi serpin. Tencerenin içine bir kapak kapatıp, üzerinden 1 bardak kadar sıcak su ekleyin,
3) Su azaldıkça etlerin pişip pişmediğini kontrol edin ve pişene kadar su eklemeye devam edin,
4) Dibinde az bir miktar su kalıp, etler piştiğinde salçasını ve tuzunu ekleyip, 10 dakika kadar daha pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: