10 Şubat 2010 Çarşamba

İKİ ÇEŞİT BÖREK














Galetalı olanlar kremalı ıspanaklı, çörek otlu olanlar sucuklu domatesli.

Kremalı - Ispanaklı Börek - 8 adet
Malzemeler:
2 yufka
2 şişe maden suyu (2 defada kullanılacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket donmuş ıspanak (taze kullanacaksanız yarım kg kadar)
1 küçük kuru soğan
1/2 paket krema
2 tepeleme kaşık kaşar rendesi
tuz-karabiber
Bulamak için galeta unu
------------------------------------------
1) Yufkalardan birini yayın,
2) 1 şişe maden suyu ve sıvıyağı karıştırarak her tarafı ıslanacak şekilde yufkayı yağlayın,
3) İkinci yufkayı da üzerine serip aynı şekilde yağlayın,
4) Soğanları sıvıyağda kavurun, ıspanağı ekleyip pişene kadar kavurmaya devam edin,
5) Kremayı, tuz va karabiberi ekleyin. Ateşten alıp kaşar rendesini katın ve karıştırın,
6) Yufkayı sigara böreği yapar gibi 8'e bölün ve iç malzemeyi paylaştırarak sarın,
7) Kalan maden sulu karışıma diğer şişe maden suyunu da ekleyin,
8) Börekleri bu karışıma batırın ve galeta ununa bulayın,
9) Yağlanmış tepsiye börekleri dizin ve 200°C'de kabarıp kızarana dek pişirin.


Sucuklu - Domatesli Börek - 8 adet
Malzemeler:
2 yufka
1 yumurta 
1 küçük su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 büyük domates
Sucuk
Kekik
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Çörek otu
-----------------------------
1) Yufkalardan birini yayın,
2) Yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırarak her tarafı ıslanacak şekilde yufkayı ıslatın,
3) İkinci yufkayı da üzerine serip aynı şekilde ıslatın,
4) Sucukları küp küp doğrayıp tavada biraz çevirin,
5) Minik doğranmış domatesleri, pişmiş sucukları ve kekiği harmanlayın,
6) Yufkayı sigara böreği yapar gibi 8'e bölün ve iç malzemeyi paylaştırarak sarın,
7) Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin,
8) Yağlanmış tepsiye börekleri dizin ve 200°C'de kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: