25 Şubat 2010 Perşembe

KIBRIS'TAN LEZZETLER

Yoktum, döndüm :) Annemle Girne'de çok güzel bir hafta geçirdik. Gezip gördüklerimiz şimdilik bizim olsun, biz yediklerimizden bahsedelim.








































Bu börekler o kadar nefisti ki, şimdi resimlerine bakarken bile yutkunuyorum. Bir kısmı hellim peynirli, bir kısmı kıymalı. Hellimli olanlarda kavrulmuş kuru soğan ve nane de var, çok yakışmış. Kıymalıların da kıyması salçalı. Yediğimiz yerin adı "Cafe Hamur Aşkı". Gerçekten de menü sadece hamur üzerine. Bizim pek çok gidişimizde deneyip de çok beğendiklerimiz çıtır mantı, hellimli ve kıymalı kızartma börek, hellimli sacda börek, bidda badadez ( el açması gözleme arasında kızarmış hellim, kızarmış patates ve domates), samsı tatlısı ve kaymak yağlı katmer oldu. Yolunuz Girne'ye düşerse yeri Karakum Lemar Market'in hemen yanında. Çalışanları da sahipleri de çok kibar insanlar. Hava da öyle güzel ki cafeyi çiçek bahçesine çevirmişler. 

Daha bitmediiiii, tatlılar gelsin!

Samsı tatlısının dışı kıtır kıtır, içi tarçınlı bademli.






























Kaymak yağlı katmer gözleme gibi. Arasına kaymak yağı sürülmüş ve toz şeker serpilmiş. Sıcak sıcak yeniyor. Tadını anlatabilmem sanırım mümkün değil ama yedikten sonra anneme söylediğim şu cümle belki biraz fikir verebilir : " Bunu yedikten sonra artık ölebilirim!"


Hiç yorum yok: