8 Şubat 2010 Pazartesi

MUZLU RULO PASTA





























Çoook hafif, çoook lezzetli, çoook muzlu, çoook hindistan cevizli nefis bir pasta oldu!

Kek:
4 kaşık şeker ( ne tepeleme ne de silme, ikisinin ortası)
4 kaşık un (bkz.yukarıdaki açıklama :D)
4 yumurta (sarıları ve akları ayrılacak)
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya
--------------------------------------------
1) Şeker ve yumurta sarılarını mikserle çırpın,
2) Kabartma tozu, un ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın,
3) Yumurta aklarını yine ayrı bir kapta minik bir fiske tuzla çırpın. Bembeyaz köpük haline gelip, kabınızı tepetaklak ettiğinizde dökülmeyecek durumdalarsa hazırdırlar,
4) Şekerli yumurta sarılarına önce yumurta aklarını sonra unlu karışımı bir spatulayla, alttan üste hareketiyle, nazikçe yedirin. Hızlıca, gelişigüzel karıştırırsanız yumurta akları söner ve kekiniz kabarmaz.
5) Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın ve kağıdı sıvıyağla yağlayın,
6) Hamuru kağıdın üzerine dökün ve spatula yardımıyla yayın. Birebir tamamen tepsinin ebadını almasına çalışmayın, çok ince olmasına yol açabilirsiniz. Bu tarifteki hamur yayıldığında, tepsiden biraz küçük olacaktır.
7) 170°C'de, önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. İnce olduğu için çok hızlı pişiyor.
8) Kek hala sıcakken kağıtla beraber rulo yapın ve üzerine nemli bir bez örtün.

not : Bu tarif için kullanılan tepsi, ocaklarımızın altında yer alan fırınların içinden çıkan fırın tepsisidir.

Pastacı Kreması:
-Ben Amerkan kap (cup) ölçülerini kullandım. 1 kap'ı normal bir su bardağı gibi düşünebilirsiniz.-
3 kap süt
1/4 kap un
1/2 kap nişasta
1/2 kap şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
---------------------
1) Şekerle yumurta sarısını miskerle çırpın,
2) Birbirine kattığınız un ve nişastayı da yumurtalı karışıma ekleyip çırpma teliyle iyice karıştırın,
3) Karışıma sütü ekleyerek mikserle çırpın,
4) Karışımı tencereye alıp koyulaşana kadar, çırpma teliyle karıştırarak pişirin,
5) Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın

* Pastanın üzerini sıvamada kullanılacak krema için bu pastacı kremasından 2-3 kaşık ayırın,
* Beklerken kurumaması için arada bir karıştırın, beklemesi daha uzun sürecekse, birkaç karıştırmadan sonra üzerine, kremayla temas edecek şekilde streç film gerin.

Pasta Dış Kaplaması:
1 paket toz Krem Şanti
3/4 kap süt
2-3 kaşık pastacı kreması
----------------------------
1) Sütle krem şantiyi mikserle çırpın,
2) Pastacı kremasıyla karıştırın.

*  Krem şantinin tamamını kremaya bir kerede katmayın. Tadına bakarak istediğiniz kadar ekleyin, krem şantinin tamamı fazla gelebilir.

Süslemesi:
Hindistan cevizi
Muz dilimleri

Birleştirme:
2 adet muz
--------------------------
1) Kek ılındıktan sonra ruloyu açın ve keki kağıttan ayırarak servis tabağınıza alın,
2) Kekin üzerine pastacı kremasından sürün, üzerine hindistan cevizi serpin ve kekin uzun olan kenarlarından birine muzlarınızı dizin ve rulo yapın,
3) Rulonın üzerini hazırladığınız krem şantili kremayla, bir spatula yardımıyla sıvayın,
4) Süsleme için üzerine dilimlediğiniz muzlardan dizip, hindistan cevizi serpebilirsiniz.



























Afiyet olsun!

** Bu tarifi birkaç farklı kaynaktan aldığım bilgileri harmanlayarak yaptım**

Hiç yorum yok: