20 Eylül 2010 Pazartesi

FIRINDA BALIK & BAHARATLI PATATES

















Çok İngiliz gördüm kendimi, balık&patates :) İkisi de fırında pişti, saglıklı, hafif ve lezzetli! Hele bir de yemek için misafiriniz hayattaki ilk arkadaşınızsa daha bir güzel. Yine gel Pınarcım :)

Fırında Yerli Somon
3 kişilik
2 orta boy yerli somon
Zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
Defne yaprağı
Kimyon
Tuz - Karabiber
-----------------------------
Somonları balıkçınıza temizletip, her birini 4 parçalık fileto yaptırın. Fırın kabına dizip, baharatları arzu ettiğiniz kadar kullanın. Üzerine zeytinyağı gezdirip, piyazlık doğranmış soğanları yayın. 200°C'ye ayarlanmış fırında, kontrollü olarak yaklaşık 45 dakika pişirin.

Fırında Baharatlı Patates
Patates
Kuru biberiye
Acı pul biber
Tatlı toz kırmızı biber
Tuz-karabiber
Zeytinyağı
--------------------------------
Patatesleri dilimleyin, bütün baharatlar ve zeytinyağıyla harmanlayın, ovuşturun. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine yayın. 200°C'ye ayarlanmış fırında, kontrollü olarak yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yediniz mi yoksa :( bize de yap.

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Ay yedik valla ama yine yapariz. Ama "siz" kimsiniz onu bilemedim :)