1 Eylül 2010 Çarşamba

FIRINDA TAVUKLU KABAK













Kabak kabak olalı böyle lezzetli olmamıştır. Çok mu iddialı oldu? Ama doğru. Normalde bizim eve kabak girmez. Çünkü bana kalırsa tadı tuzu olmayan, sudan ibaret bir zerzevattır kendisi. Ta ki Girne'deki İngiliz dostumuz Lynn'in Blue Rose adlı lokantasında bu tarifi yiyene kadar. Bu vesileyle Lynn'e selamlar, sevgiler!
Bu arada tam da bu tarifi yayınladığım günlerde Narince blogunun sahibesi Necla Hanım tarafından "Kabak Tadı" adlı etkinliğin düzenlendiğini fark ettim. Ne güzel tesadüf oldu, tarifimi etkinliğe de gönderdim. Bir göz atmanızı öneririm, bir sürü güzel tarif yer alıyor etkinlikte :)

Malzemeler:
Tavuk için
2 tavuk göğüs fileto
1 tatlı kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz-karabiber
Biberiye
1 çay bardağından az sıcak su
Sos için
2 iri domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
Tuz-karabiber
Üzerine
1 bardak kaşar rendesi
-------------------------------------------------------
1) Tavuk filetoyu kuşbaşı doğrayın ve yağına kalana kadar zeytinyağında çevirin. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyerek biraz daha kavurun. Biberiyeyi ekleyin. 1 çay bardağından biraz daha az sıcak su ilave ederek sulandırın,
2) Kabakları halka halka dilimleyerek, az sıvıyağla yağlanmış bir fırın kabına bir sıra dizin. Üzerine bir sıra tavuktan yayın. En üstte kabaklar kalacak şekilde sıralamaya devam edin,
3) Sos için domatesleri rendeleyin. Salça, şeker, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sosu kabakların üzerine gezdirin. 190-200°C fırında pişirin. Fırından almadan 8-10 dakika önce üzerine rende kaşar serperek eritin.

Afiyet olsun!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Mıııııııııııııı ne güzel bir görüntüdür bu yaw ! sebze ile etin buluşması bukadar mı yakışır,birde benim arkadaşım yaptıktan sonra yemeğe doyamazsın.Ellerine sağlık şekercim afiyet olsun :)
Sevgiler
Emel ALVAN

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Emelcim, şımartıyorsun cicim beni :D

özlem dedi ki...

hımmm. harika . iyi ki böyle bir etkinlik başlatılmış. yeni lezzetler öğreniyorum. afiyet olsun

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Valla öyle, iyi ki var bu etkinlikler, herkes döktürüyor :)